fredag 9. april 2010

MANGE TÅRER

Mange tårer og vonde dag, nei det er ikke alltid moro å drive oppdrett. Maeve til venstre på bilde, hadde termin 4 april. For første gang skulle vi ha 2 valpe kull på engang, og vi gledet oss enormt til dette. Men det går ikke alltid som vi drømmer om. Jeg målte hennes feber som gikk ned og opp, men temperaturen kom aldri under 37 grader som er den magiske grense. Når temperaturen passerer nedre grense på 37 grader kan fødselen være nær forestående eller ventes i løpet av et døgn. Oppblokkingstiden gikk som normalt, hun gravde og peste. Men trykkveene kom aldri. Veterinær ble kontaktet og han anbefalte og reise til Haugesund og ta ultralyd på henne. Opp i det hele fikk jeg en gledelig overraskelse, da Grete som har pappaen til valpene og som har Kennel Fjordsheltie ringer og sier "Jeg er hos deg om ca 20 min for dette skal du ikke være alene om". Hun var så snill og kjørte Maeve og meg helt til Haugesund (nesten 2 timers kjøretur) i fra her vi bor. Hun trøstet meg og var med meg hele den lange ventetiden. Maeve hadde 1 valp, dessverre var den død og Maeve måtte igjen om et nytt keisersnitt. De første dagene gråt hun mye og ville opp i valpekassen til Eiriana. Men i dag 4 dager etter på er hun roligere, temperaturen er bra og såret gror fint.
I går da jeg gikk på kjøkkenet for å fylle oppvaske maskinen så hun sitt snitt til å lure seg opp i valpekassen til Eiriana og hennes 2 valper.
Der lå (mor) Maeve og (datteren) Eiriana med vær sin valp.
~~~~
Nye bilder av de 2 valpene til Eiriana kommer senere i dag.
~~~~
Ønsker deg som er inn om her, en riktig fin vår dag.
~~Rigmor~~


6 kommentarer:

 1. Her ble det dramatikk !
  Og jeg kan godt forstå at hun vil opp i valpekassen. :)

  SvarSlett
 2. Åååå...snufs...så trist. Uff, nå ble jeg virkelig lei meg. Stakkar Maeve og deg, håper hun får lov til å dele litt på valpene til Eiriana fremover, det ser jo slik ut!

  SvarSlett
 3. Hei
  Så trist det var å lese om Maeve da, synd at det skulle gå slik. Men iallefall bra at doke har 2 hvalper :-)
  Nei, det er ikkje alltid at det er kjekt å vere oppdretter. Men når alt går bra, da er det kjekt, og da gløymer vi det leie.
  Lykke til videre, og klem fra Ellen

  SvarSlett
 4. Huff, nei det er ikke noe moro når det er noe i veien med de pelskledde :(

  SvarSlett
 5. Sorgetårarna blev glädjetårar. Förstår att du har haft det tufft Maeve har det tufft men nu får dottern avlastning med sina valpar, så behändigt! Vilken tur att mor klarade sig så pass. Kram Ingela

  SvarSlett
 6. For en utrolig nydelig blogg..
  Jeg er utrolig glad i sheltier, er vokst opp med sheltie. Og en eller annen gang skal jeg ha sheltie igjen. De er bare så utrolig fine og snille.

  Trist det som hendte, men det gikk heldigvis bra (iallefall med mammaen)

  Helen

  SvarSlett